torstai 26. kesäkuuta 2014

A day in Helsinki

Kuten otsikosta jo huomaakin, tämä päivä kului mukavasti Helsingissä. Matkaan lähdin jo eilen illalla, kun lähdin yöjunalla Oulusta kohti Helsinkiä. Unta koko yönä kertyi ehkä tunti, mutta ihmeen nopeasti matka loppujen lopuksi meni eikä päivälläkään niin pahasti väsyttänyt. Oli ihana päästä pitkästä aikaa Helsinkiin ja vieläpä hyvässä seurassa!


Koko reissun pääsyynä oli siis viisumihaastattelu. Meille upilaisille oli varattu tälle päivälle ryhmähaastattelu eli siitäkään ei tarvinnut yksin selvitä. Ensiksi aamulla odottelin juna-asemalla muita tyttöjä ja sitten lähdettiin porukalla kohti kahvilaa, jossa meidän piti kahdeksan aikoihin kokoontua. Kahvilassa oli muutama Upin työntekijä ja monta vaihtaria ja siitä sitten lähdettiin aina muutaman hengen ryhmissä haastatteluun. Mun vuoro oli jo heti toisessa ryhmässä ja kaikki meni tosi hyvin, vaikka aluksi eksyttiinkin vähän meidän ryhmän kanssa, mutta kyllä se oikea paikka sieltä sitten löytyi :D Mua haastattelu ei jännittänyt oikeastaan yhtään, koska olin niin monelta kuullut kuinka helppo se on ja niinhän se olikin. Aluksi mentiin turvatarkastuksen läpi eli aivan niinkuin lentokentilläkin, sitten vietiin paperit ja passi yhdelle luukulle, istuttiin odottamaan ja hetken päästä käytiin antamassa toiselle luukulle sormenjäljet. Sen jälkeen istuttiin vielä kerran alas ja sitten mentiin vielä kolmannelle luukulle, jossa haastattelija kysyi muutaman helpon kysymyksen. Multa kysyttiin minne päin Amerikkaa oon menossa ja oonko käynyt siellä aikaisemmin eli helposti osasin vastata ilman mitään ongelmia :) Koko hommaan meni noin 10 minuuttia ja tuota on kyllä kenenkään ihan turha jännittää!



Ryhmäkuvista kiitokset Pilville :)

Haastattelun jälkeen lähdettiin porukalla ensin ottamaan ryhmäkuva tuomiokirkolle ja sieltä mentiin sitten syömään aivan ihanaa italialaista ruokaa. Sanonta "vaihtari on vaihtarin paras kaveri" on kyllä aivan totta. Oli niin mukavaa saada höpöttää koko päivä vaihtarijutuista muiden kanssa ilman pelkoa siitä, että toinen kyllästyy ja koko päivä oli tosi mukava, kiitos kaikkien tyttöjen ja poikien :) Loppu päivä kului Helsingin eri kahviloita läpi käyden, onhan vaihtarikilojen kerääminen aloitettava jo hyvissä ajoin...heheh. Iltapäivällä sanottiin heipat ja lähdin bussilla lentokentälle, mistä lensin takaisin Ouluun. Heti kotiin päästyäni nukahdin useemmaksi tunniksi ja vähän aikaa meni heräämisen jälkeen taas tajuta missä mennään. Nyt voisin lähteä takaisin nukkumaan ottamaan univelkoja kiinni, terveisin hyvin väsynyt, mutta hyvinhyvin onnellinen vaihtari (ja vihdoin myös kesälomalainen).



Ps. Seurailkaahan instagramissa finns_in_america , jossa pääsee mukaan seuraamaan muutamien Upilaisten jenkkivuotta ! :)


- Carla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti