perjantai 26. joulukuuta 2014

American Christmas

Nyt on joulut vietetty ja tosi erilainen joulu on takanapäin! Joululta ei kyllä oikeastaan tuntunut missään vaiheessa enkä ikinä ennen oo ollut niin surullinen ja iloinen joulusta yhtä aikaa. Oli tosi haikea olo, kun jouluaattona en ollutkaan kotona Suomessa perheen kanssa syömässä ja saunomassa niinkuin joka vuosi, mutta samalla olin tosi innoissani siitä, että pääsin kokemaan oikean amerikkalaisen joulun! Kaiken mahdollisen otin tästä kokemuksesta irti, mutta kyllä se vaan on ihana olla ensi vuonna taas tutuissa jouluperinteissä mukana.


Jouluaatto ei itseasiassa täällä ole mitenkään kovin erikoinen päivä, koska joulua vietetään vasta 25. päivä. Meilläkin hostit tekivät vielä viimeisiä ostoksia jouluaaton ja valmistelivat kaikkea. Aattoaamuna skypettelin kotiin ja muuten vaan otin rennosti. Iltapäivällä meille tuli sitten koko host-äidin suku jouluillalliselle ja siinä sitten iltaan asti syötiin ja juteltiin sekä vaihdettiin muutamat lahjat. Illalla oltiin kaikki tosi väsyneitä ja mentiin vaan aikaisin nukkumaan.

 Jouluruokana syötiin mm. kanaa, pastaa, perunamuusia, vihanneksia, salaattia.. Tosi erilaista siis kuin Suomessa

Joulupäivänä host-veljet heräsivät tosi aikaisin ja lopulta noustiin kaikki jo kahdeksan aikoihin, koska täällä joulupukki käy taloissa yön aikana ja lahjat odottavat sitten aamulla kuusen alla eikä pojat tietenkään malttaneet odottaa yhtään. Koko aamu availtiin paketteja, otettiin kuvia ja syötiin jouluherkkuja. Hosteilta sain enemmän lahjoja kuin olisin yhtään osannut odottaa ja kaikista ihanin oli New York state -kaulakoru, mitä oon kauan yrittänyt etsitä, muttei ole tullut missään vastaan.

  Hostien joululahjat äiti lähetti tänne Suomesta ja annettiin pojille kuvassa olevat reput, host-äidille Kalevala-koru ja yhteiseksi vielä Tatu & Patu Finland-kirja sekä Fazerin suklaata.
 
 
Lahjojen jälkeen syötiin ihan tavallinen aamupala ja vaikka alunperin meidän piti viettää joulupäivä kokonaan kotona pyjamat päällä, niin päätettiinkin vaihtaa suunnitelmaa. Koska ulkona paistoi aurinko ja oli yli kymmenen astetta lämmintä niin lähdettiin autolla cityyn, käveltiin ympäriinsä, syötiin ja käytiin China townissa, Brooklyn Bridgellä ja 9/11 Memorialilla (veti muuten aika hiljaiseksi se paikka). Oli tosi kiva päivä ja ehkä oli ihan hyväkin saada joulupäivälle jotain tekemistä, etten ehtinyt miettimään kotia sen enempää. Ensi vuonna taas arvostan Suomen toivottavasti lumista ja rauhallista joulua entistäkin enemmän, milloin ei tehdä mitään erikoista ja löhötään vaan kotona. Toivottavasti kaikilla muillakin oli ihana joulu! :)

Host mom ja nuorin host-veli :)
 
 -Carla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti