keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Living a dream


 Arki rullaa täällä eteenpäin ja usein päivät eivät kyllä koostuu mistään erikoisesta eli samanlaista arkea se täälläkin on kuin Suomessa. (Kiitokset Sandralle oikean sanajärjestyksen kertomisesta...) Aamulla lähden kouluun, iltapäivällä kävelen takaisin kotiin ja loppupäivän oon vaan tekemättä mitään ellei oo jotakin erityistä tekemistä tiedossa, koska tässä kuussa mulla ei oo mitään harrastustakaan. Yleensä sitten viikonloppuisin tehdään jotain erilaista.
 Vaikka tää elämä täällä on siis ihan tavallista, niin varsinkin lähiaikoina oon havahtunut välillä siihen, että nyt elän just sellasta elämää mitä oon aina halunnutkin. Koko ajan tapahtuu jotain ja vaikka tää onkin ihan tavallista arkea niin se on silti erilaista kuin Suomessa ja pakko sanoa, että tykkään siitä täällä enemmän. Toki on paljon juttuja, mitkä on Suomessa paljon paremmin ja mitä ikävöin. Kunpa voisin vaan ottaa kaikki kivat jutut mun amerikkalaisesta elämästä ja suomalaisesta elämästä ja sekoittaa ne, mutta ei se vaan taida ihan toimia niin.

Ensi viikonloppuna mennään toisen suomitytön kanssa Ikeaan ja muutaman viikon päästä onkin sitten thanksgiving, minkä vietän mun ekan perheen kanssa cityssä. Can't wait! Nyt kuitenkin vietän vielä ainakin tän päivän sängynpohjalla, koska syysflunssa iski mullekin ja voimat on aika poissa. Nyt kuitenkin puhelinkuvien kautta siihen, mitä täällä on viimeaikoina tullut puuhailtua!



1,2&3. Vielä vähän lisää Nyciä. Se on vaan liian ihana paikka. 4. Löydettiin sieltä NHL-kauppa ja voi että olin innoissani! Pääsin pelaamaan pöytäkiekkoa ja siellä oli seinällä Tuukka Raskin paita.

 1. I'm going American... Tosin en käytä nuita koulussa vaan ihan kotona vain hahah 2. Sain tietää minkälaista se kouluruoka täällä on... 3. Yks meijän koirista. Tuo on kyllä vähän pelottava, koska se painaa ainakin tonnin ja se menee joka kerta ihan sekasin, kun joku tulee kotiin. 4. Sweater weather is here.

 1. Peppermint Mocha, parasta. 2. Mornings like this <3 ai mitenniin oon kahviaddikti..? 3. Pizzaa ja jääkiekkoa, tuli kotoisa olo haha 4. Host-veljet kattoo telkkarista Angry birdsiä ja on muuten outoa, kun lopputeksteissä suurin osa on suomalaisia!

1,2,3&4. One of the best days! Bongattiin Yolandan kanssa ihan instagramista, että Cody Simpson on tulossa keikalle meidän lähi Macysiin ja tottakai sitten mentiin, kun meinasin jo viime kesänä mennä Suomessa. Päästiin perille ja pienen väärinkäsityksen jälkeen luultiin, että meidän täytyy ostaa jotain yhdeltä tietyltä vaatemerkiltä, että päästään koko keikalle. No, ostettiin nopeesti takit ja saatiin passi kaulaan ja mentiin jonoon. Vähä aikaa siinä oltua saatiin sitten selville, että ostamalla jotain saikin VIP-passin, mihin sisältyy meet&greet sekä early entry sinne keikalle hahah. Sain sitten hyvään hintaan kivan uuden takin, tapaamisen Codyn kanssa (tykkäsi kuulema Helsingistä!) ja eturivipaikan keikalta. Harmi vaan, että kuvat ei ihan onnistuneet ja keikka kesti tosi vähän aikaa ja oli tositosi kylmä, mutta mahtava päivä oli siitä huolimatta!

1. Viime sunnuntaina tavattiin suomalaisen au pairin kanssa ja mentiin outlet-ostarille. Suomenkieli on kyllä aika lahjakkaasti ehtinyt kahdessa kuukaudessa unohtua, mutta alkukankeuden jälkeen oli ihana jutella tutulla kielellä toisen suomalaisen kanssa pitkästä aikaa! Se on kyllä vaan tosi outo tunne, kun et osaakaan yhtäkkiä enää puhua omaa äidinkieltä sujuvasti! Ja kuten kuvasta näkyy, täällä kaupat on jo ihan täynnä joulutavaraa ja joululaulut soi. Ihan liian aikaista! 2. Host mom oli käynyt teettämässä yllätykseksi mulle tollasia kuvia musta ja pojista muistoksi :) 3. Täällä kun jotain joukkuetta kannustetaan niin se myös näytetään! Tuokin on meijän ulko-ovessa. 4. Nutella-oreojätskiä... Onneksi oon nyt alkanut taas juoksemaan ja kyllä sitä kaipasinkin!

 1,2,3&4. Eilen Amerikassa vietettiin sotaveteraanien päivää. Sen takia meillä ei ollut taaskaan koulua, mutta kelpasi mulle! Aamulla menin host-äidin ja -veljen kanssa veteraanien sairaalaan/vanhainkotiin, koska veli meni sinne partiporukkansa kanssa antamaan veteraaneille kukkia ja laulamaan. Oli kyllä tosi mielenkiintoista nähdä sitäkin puolta.

-Carla

6 kommenttia:

  1. Onko thanksgiving myöhemmin siellä kun muualla?

    VastaaPoista
  2. Ootko käyny siellä amerikassa elokuvissa tai aijotko mennä? Jos oot käyny nii mitä ja jos oot menossa nii mitä aijot mennä kattoo?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä oo käyny vielä, mutta pitää mennä sitte ku tulee joku mitä haluun mennä kattoon! :)

      Poista
  3. Aion ehkä lähteä ensi syksynä amerikkaan vaihtoon. Onko ehdotuksia mihinkä kaupunkiin kannattaisi lähteä ja onko sinun koulusi lähempänä suomalaista lukioo vai tyypillistä yliammuttua jenkkien teinileffan high schoolia? Ovatko ihmiset siellä avoimia ja ystävällisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunkia ei yleensä voi valita, ellet sitten mene select high school-ohjelmalla jossa saat valita koulun. Eri järjestöillä voi tehdä erilaisia osavaltiotoiveita, mutta ei se paikka kuitenkaan mun mielestä oo mikään suurin vaikuttava tekijä vaan enemmän sun vuoteen vaikuttaa ne ihmiset siellä ja sinä itse :)
      Mun koulu on ainakin muitten vaihtareitten kokemuksiin verrattuna vähän enemmän eurooppalainen, mutta kyllä sitä jenkkileffafiilistäkin täällä on :D En tiiä sitten johtuuko se tästä sijainnista ja siitä, etten asu maalla. Ihmiset on kuitenki tosi ihania ja avoimia täällä silti, vaikkei ehkä ookkaan niin amerikkalaisia kuin jossain muualla Jenkeissä ollaan. Vähän vaikee selittää, mutta toivottavasti tästä nyt jotain selvää sai :D Mutta ehdottomasti kannattaa lähteä vaihtoon ihan minne vaan!

      Poista