lauantai 29. marraskuuta 2014

Thanksgiving

Koska mulla on täällä tavallaan kaksi host-perhettä, sain valita kahdesta eri tavasta viettää thanksgivingiä eli kiitospäivää. Tää mun nykyinen perhe vietti hyvin perinteisen thanksgivingin mun host-äidin veljen talossa eli koko suku kokoontui sinne syömään perinteistä thanksgiving dinneriä. Ite kuitenkin päätin mennä mun ekan perheen kanssa viettämään thanksgivingin cityyn niin kuin he tekevät joka vuosi. Se perinteinen thanksgiving jäi siis mulla kokematta, mutta ei se nyt niin haittaa. 

Keskiviikkona eli thanksgiving aattona lähdettiin illalla ekan host-äitin ja host-siskon kanssa junalla cityyn. Perille päästyä mentiin kirjautumaan hotelliin ja saatiin huone 44. kerroksesta... Alan pikkuhiljaa päästä täällä mun hissikammosta, kun noissa pilvenpiirtäjissä portaat ei ole edes vaihtoehto. Laukut jätettyä mentiin syömään hampurilaiset johonkin pikkuravintolaan ja kun lähdettiin kävelemään takaisin hotellille, täällä alkoi sataa lunta eka kertaa tälle talvea. Maa ei kylläkään tullut valkoiseksi, mutta oli kiva kävellä jouluvaloja täynnä olevia Nycin katuja lumisateessa. Illalla katottiin sitten vaan jonku aikaa telkkaria ja mentiin nukkumaan.


Torstaina saatiin ihan rauhassa nukkua ja sitten, kun herättiin käytiin hakemassa aamupala hotellihuoneeseen. Kun oltiin syöty ja laittauduttu, haettiin starbucksit mukaan (sitä kun sai hotellista ihan ilmaiseksi) ja lähdettiin ulos katsomaan joka vuotista Macy's:n thanksgiving paraatia. Monet amerikkalaiset katsovat tätä siis aina thanksgiving aamuna telkkarista ja oli kyllä siistiä päästä näkemään se livenä. Tää paraati kestää siis monta tuntia ja siihen kuuluu paljon tollasia jättikokosia ilmapalloja, erilaisia vaunuja ja marching bandeja. Monissa niissä vaunuissa oli joitakin julkkiksia vilkuttamassa ja laulamassa, mutta me ei nähty kyllä ketään, joka oltais tunnistettu. 






Paraatin jälkeen käytiin ajelemassa metroilla vähän ympäri kaupunkia ja sitten mentiin takaisin hotellille odottelemaan host-isää, joka tuli meidän kanssa cityyn vaan torstaiksi. Kahdelta mentiin Radio Cityyn katsomaan kuuluisa Christmas Spectacular-musikaali, jonka nää käy katsomassa joka vuosi. Tykkäsin myös siitä tosi paljon ja samalla pääsi jo vähän joulufiilikseen. Sen jälkeen käytiin enää vaan syömässä ja käveltiin vähän ympäri kaupunkia, minkä jälkeen otettiin juna takaisin kotiin. Kotona mulle oli jätetty thanksgiving dinneriltä ruokaa eli sain silti maistaa sitäkin. Thanksgiving-ruoka muistuttaa tosi paljon suomalaista jouluruokaa eli syötiin kalkkunaa, erilaisia laatikoita ja vihanneksia yms. Yöllä meillä oli vielä tarkoituksena mennä host-äidin kanssa black friday shoppailemaan millon kaupoissa on ihan hullut alennukset, mutta host-äiti tuli sitten kipeeksi ja menin vaan sitten ihan tyytyväisenä aikaisin nukkumaan.


Ei ehkä näytä mitenkään kovin herkulliselta, mutta on oikeasti tosi hyvää!

-Carla

1 kommentti:

  1. Me just katottiin tota paraatia telkusta, kui siistii et sä olit ihan paikan päällä! :)

    VastaaPoista