sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Style in America

 Koska pukeutuminen täällä valtameren toisella puolella on hyvin erilaista Suomeen verrattuna, aattelin kertoa siitä vähän lisää. Täälläpäin missä itse asun pukeutuminen vaikuttaa kuitenkin olevan vähän parempaa kuin muualla Amerikassa ja mun koulusta löytyy myös muutamia tyyppejä, jotka pukeutuvat aika samanlailla kuin suomalaisetkin. En tarkota tällä tekstillä siis haukkua ketään ja mun puolesta jokainen saa pukeutua juuri niinkuin haluaa, mutta kerron nyt vaan näistä hauskoista eroavaisuuksista.

 
Tyttöjen yleisimmät kouluvaatteet: yoga pantsit/leggingisit + t-paita/huppari. Etenkin PINK- merkkiset hupparit ja paidat on tosi suosittuja ja sitten myös kaikki erilaiset leiri- ja mainospaidat, mitä Suomessa pidetään yöpaitana tai korkeintaan reenipaitana. Housuina toimii usein yoga pantsit (vähän kuin leggingsit mutta vähän paksummat) tai perus mustat leggingsit. Myös kaikenlaiset kuviolliset ja värikkäät leggingsit on tosi suosittuja.  Lähes kaikki tytöt käyttävät leggingssejä kuin normihousuja eli ei minkään pitkän paidan tai neuleen kanssa. Tätä näki Suomessa joskus vuosia sitten eli ei, Amerikka ei todellakaan tuu muodissa edellä. Ite en kylläkään tällasta pukeutumista harrasta hahah


1.Sillon kun tytöt käyttävät joskus farkkuja, ne ovat lähes poikkeuksetta joko American Eaglesta tai Hollisterista. Lähes jokaisen farkut on siis samanlaiset. Monilta vaihtareilta oon kuullut, että muualla Amerikassa leveälahkeiset farkut ja semmoset blingbling-farkut on suosittuja, mutta niitä en oo täällä nähnyt. 2. North face:n takit ja etenkin tuo kuvassa näkyvä malli on täällä in. Nuita käyttää siis ihan tytöt sekä pojat. 3. Kun tytöt pukeutuvat vähän parempiin vaatteisiin niin crop topit on suosittuja! Niitä käytetään aina joko farkkujen tai hameen kanssa ja siinä päällä joku tommonen pitempi neule.


 
 Koulun vaatteita käyttää kaikki. Niitä on tosi paljon erilaisia ja niitä on jokaisella paitsi mulla..vielä. Varsinkin pojat käyttää näitä melkein joka päivä.

 
Kenkätyyli on täällä tosi erilaista. Jotkut käyttävät converseja ja vansseja niinku Suomessakin monet, mutta suositumpia on kuitenkin nuo kuvassa olevat. Uggit löytyy ihan varmasti joka tytöltä ja ihan turha edes kuvitella ostavasi jotain feikkimerkkiä ellet halua paljon paheksuvia katseita. Toinen suosittu juttu on nuo ugg-ballerinat. Ja nuita käyttävät tyttöjen lisäksi myös pojat mikä näyttää musta kyllä melko hauskalta. Host-sisko ainakin selitti mulle, että amerikkalaiset käyttävät flipflopeja ja sandaaleja koko vuoden, mutta koska täällä pohjoisemmassa tulee kuitenkin lunta niin pitää olla jokin lämpimämpi vaihtoehto tommosille helpoille kengille. Myös nuo kuvassa näkyvät muovisandalit on tosi monilla, varsinkin urheilijoilla. Ja tennissukkia käytetään aina noin, ihan sama minkälaiset kengät on jalassa. Oikeassa ylänurkassa olevat kengät on pojilla suositut ja suurimmalla osalla on tollaset.

 Suosituimmat koululaukut on ihan ehdottomasti nämä. Monilla on ihan perus reppuja ja sitten tosi monella tytöllä on Michael Korsin laukku ja just tuo tietty malli ja väri. Välillä mun on vähän vaikee ymmärtää miksi kaikki haluaa just tuon saman ja sitten puolella koulua on ihan samanlainen laukku haha. Näitten kanssa on myös sama juttu kuin uggienkin eli älä edes kuvittele ostavasi mitään muuta kuin aitoa. Tai älä ainakaan käytä sitä julkisesti.

 
 Hiustyyli on tytöillä täällä sinänsä aika samanlainen kuin Suomessakin, mutta pojilla harvemmin on mitään ananas-tyylejä tms. toisin kuin Suomessa. Suurin eroavaisuus on kuitenkin se, että täällä sellaset luovat ihmiset (jotka tykkää esim piirtää, lukea yms. toivottavasti tiiätte mitä tarkotan) värjäävät hiuksena usein kirkkailla väreillä. Väri voi siis olla ihan mikä tahansa ja usein se myös vaihtuu parin viikon välein...

 Yleisesti ottaen Suomessa siis kouluvaatteisiin panostetaan paljon enemmän ja pakko myöntää, että tykkään siitä tyylistä enemmän. Toisaalta täällä on kiva se, että pukeutuminen on rentoa ja voit ihan huoletta kulkea koulussa collareissa ja joskus on jopa ok mennä kouluun pyjamahousuissa. Tytöt myös käyttävät täällä paljon vähemmän meikkiä kuin Suomessa ja tosi monet eivät käytä ollenkaan. Toinen juttu, mistä täällä tykkään on se, että eri tavalla pukeutuminen on paljon hyväksytympää kuin Suomessa, eikä siitä yleensä kiusata tai puhuta selän takana.

 Tässä nyt jotain, mitä mulla on pistänyt silmään ja ois tosi kiva kuulla muilta vaihtareilta onko muualla samoja juttuja!
 
Kuvat: Google

-Carla

4 kommenttia:

  1. Aika samoja juttuja täälläkin, mutta leveälahkeiset farkut on täällä Nebraskassa tosi suosittuja! Ja varsinkin tyttöjen pukeutuminen on jakautunut aika kahtia, osalla on tosi nätit vaatteet ja käytetään hameita, neuleita yms ja osalla on päällä vaan mahdollisimman helpot ja mukavat vaatteet

    VastaaPoista
  2. Espanjassa on vähän samallain ku siellä, kukaan ei oikeesti välitä ja kouluun mennään vaan mahollisimman mukavissa vaatteissa ja bändipaidat on kans kova juttu. Täytyy myöntää että oon itekki laiskistunu vähä hahah ja sitte mikä mun mielestä on hassua nii tosi monet ei muuten meikkaa mut sitte ne laittaa mustat kajaalirajaukset eikä ripsaria ollenkaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, onneksi varmaan melkeen kaikilla espanjalaisilla on mustat ripset luonnostaan :D silti aika outoa hahah Ja joo bändipaitoja täälläkin!

      Poista